ZAŠTO SAM ODLUČIO DA OSTANEM? Kari Pešić odgovara na važna pitanja!


Svetislav Pešić jedini je od velikih srpskih trenera koji je kao selektor predvodio tri generacije naših košarkaša. Prvo u Bormiju onu juniorsku koja je postala prvak sveta, generaciju Divca i Đorđevića ali i Rađe i Kukoča, zatim onu koja je bila seniorski prvak sveta a u kojoj su igrali Stojaković i Bodiroga, tada iskusni Divac, Gurović i Jarić i naposletku ovu iz Pariza i Manile, generaciju Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića.

Danas će Pešić odgovarati na važna pitanja u emisiji Oko, u 18:25 časova.

Gde su na njegovoj ličnoj tabeli, u njegovoj intimnoj hijerarhiji Pariz i Manila, iznad ili ispod Indijanapolisa, Istanbula, Bormija?

Kako je doneo odluku da, ipak ostane selektor?

Ko ostaje s njim iz stručnog štaba koji nam je doneo dve medalje u protekla dva leta?

Foto: starsport

Nebojša Čovič i Svetislav Pešić na konferenciji

Da li je posle 23 godine i Indijanapolisa vreme za novo srpsko zlato – sledećeg leta u Letoniji?  Pre toga s kim će u kvalifikacije za to takmičenje u Dansku? Osim Alekse Avramovića ko će još moći da se odazove selektorovom pozivu za prvi naredni „prozor“? Da li će Crvena zvezda i Partizan dati bar nekog igrača za tu utakmicu?

Šta će biti sa AdmiralBet ABA ligom i da li će aktivno raditi na stvaranju profesionalne srpske lige? Kako mu izgledaju Crvena zvezda i Partizan ove sezone a posebno kandidati za reprezentaciju u dva najveća srpska kluba?

Podsetimo, novi-stari selektor Svetislav Pešić potvrdio je na konferenciji za medije da ostaje na čelu reprezentacije Srbije. U to ga je ubedio novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović. Kada je Kari dobio pitanje da li će imati iste pomoćnike oko sebe u predstojećem mandatu, otkrio je da nema više nikoga, te mu je ostao samo Čović.

– Ja nemam nijednog pomoćnika, jedan je postao trener jedne reprezentacije, drugi postao trener kluba, Tarlać me je napustio, dva atletska trenera su u Turskoj i Nemačkoj, nemam sportskog direktora, imam samo predsednika – rekao je Pešić i zasmejao sve prisutne, a Čović dodao: „Ne baš neiskusnog, ali…

BONUS VIDEO:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *