ZVANIČNO: Poznato da li Vučelić i Vazura NAPUŠTAJU FK Partizan!


Foto: Starsport

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Agencija za privredne registre odbila je registraciju privremene uprave koju je JSD Partizan uveo u fudbalskom klubu.

APR je naveo da nisu ispunjeni svi normativni uslovi za smenu rukovodstva, pa će Milorad Vučelić i Miloš Vazura, zajedno sa ostalim članovima uprave zadržati svoje pozicije u Humskoj.

Obrazloženje ovakve odluke APR-a prenosimo u celosti.

Podnosilac registracione prijave broj BS 1644/2023, podneo je dana 04.05.2023. godine, registracionu prijavu za registraciju promene podataka o:

Fudbalski klub „Partizan“ u Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta i dokumentaciju zavedenu u potvrdi o podnetoj registracionoj prijavi broj BS 1644/2023.

Proveravajući ispunjenost uslova propisanih odredbom člana 14. Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre, registrator je utvrdio da nisu ispunjeni uslovi za registraciju iz sledećih razloga:

– Odredbom člana 14. stav 1. tačka 6) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, 99/2011, 83/2014 i 31/2019, 105/2021) propisano je da po prijemu prijave registrator proverava da li su uz prijavu priloženi propisani dokumenti, čija je sadržina i forma određena zakonom. Odredbom člana 5. Pravilnika o sadržini i načinu vođenja Registra udruženja, društava i saveza u oblasti sporta ( Sl. glasnik 32/2016) propisano je da se uz prijavu za upis promene podataka u Registar podnosi između ostalog odluka nadležnog organa o promeni podataka, zapisnik sa sednice nadležnog organa na kojoj je doneta odluka o promeni podataka, izjava novoimenovanog zastupnika, odnosno likvidacionog upravnika da ispunjava uslove iz člana 33. st. 2. i 3, odnosno člana 99. stav 5. Zakona o sportu, dokaz o identitetu lica ovlašćenog za zastupanje – fotokopija lične karte ili pasoša.

Foto: Starsport

APR rekao svoje – ništa od promena u Humskoj

– Uvidom u dostavljenu dokumentaciju utvrđeno je da nije dostavljena izjava novoimenovanog zastupnika da ispunjava uslove iz člana 33. st. 2. i 3, odnosno člana 99. stav 5. Zakona o sportu.

Odredbom člana 53. važećeg statuta propisano da upravni odbor ima najmanje tri člana, dok u zapisniku sa sednice upravnog odbora nije navedeno koliko tačno članova ima upravni odbor u trenutku održavanja sednice, niti je navedeno da je ispunjen kvorum za odlučivanje u skladu sa odredbom člana 57. važećeg statuta.

Odredbom člana 14. stav 1. tačka 9) Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS”, 99/2011, 83/2014 i 31/2019, 105/2021) propisano je da po prijemu prijave registrator proverava da li je uz prijavu priložen dokaz o uplati naknade za vođenje postupka registracije na osnovu koga se može utvrditi da je uplaćena naknada na tekući račun Agencije, a odredbom člana 3. stav 1.

– Odluke o naknadama za poslove registracije i druge usluge koje pruža Agencija za privredne registre („Službeni glasnik RS“, broj 131/22) propisana je naknada za registraciju promene podataka sportskog udruženja u Registar – u iznosu od 3100,00 dinara.

U vezi sa napred navedenim, a uvidom u podnetu dokumentaciju, utvrđeno je da nije uplaćen pravilan iznos naknade, odnosno da je uplaćen iznos od 1.500,00 dinara – stoji u obrazloženju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i
Vajberu.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *