Звезда обележила 45 године од историјске титуле првака Европе кошаркашица

[ad_1]

Звезда је 29. маја 1979. године у Ла Коруњи убедљиво савладала мађарски БСЕ (97:62) и постала први клуб из црвено-беле породице, али и из бивше Југославије, који се окитио титулом првака Европе.

Шампионску генерацију чиниле су: Биљана Марковић, Јасмина Милосављевић, Гордана Вукмировић, Весна Ковачевић, Вукица Митић, Споменка Мрђеновић, Анђелка Вукмировић, Зорица Ђурковић, Наталија Бацановић, Софија Пекић, Јасмина Калић, Драгана Пандуров, Весна Делић, Душица Тушевијаковић и Драгица Лечић.

Екипу је водио тренер Страхиња Браца Алагић, уз асистенте Петронија Зимоњића и Зорана Ковачића Чивију.

На данашњој свечаности биле су присутне чланице шампионског тима предвођене Зорицом Ђурковић, која је у финалу постигла 30 поена и Софијом Пекић, којој је накнадно уручена награда за животно дело поводом 79. рођендана Спортског друштва.

Шампионке Европе поздравио је председник Управног одбора СД Црвена звезда Звездан Терзић, који је посебно нагласио податак да су кошаркашице прве „покориле“ Стари континент.

Свечаности су присуствовали и председник Скупштине Стојан Вујко, као и црвено-беле легенде Владимир Петровић Пижон, Драгиша Бинић, Ненад Перуничић и други.

 

[ad_2]

2 thoughts on “Звезда обележила 45 године од историјске титуле првака Европе кошаркашица

  1. Hello! Do you know if they make any plugins to
    assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not
    seeing very good gains. If you know of any
    please share. Thank you! You can read similar blog
    here: E-commerce

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *