Звездина „симфонија“ у „Арени“, Фенербахче опет поражен у Београду


Фенербахче јесте дошао ослабњен за петорицу играча (Гудурић, Шанли, Бирсен, Калатес и Пјер), али то не треба да умањи изузетно тимско издање црвено-белих на обе стране терена. Звезда је водила од првог до последњег секунда утакмице.

Шабаз Нејпир је добио удара лактом у нос од Тајлера Дорсија већ у другом минуту. Није се враћао на терен, већ је завршио у болници пошто му је нос поломљен. Његов излазак и улазак Јага дос Сантоса покренуо је феноменалну игру домаћина. звезда се одмах растричала, Боломбој је закуцавао алеј-упове, Недовић је подсетио да може да буде асистент.

Милош Теодосић је по ступању на паркету у последњем нападу прве деонице показао шта чека екипу Димитриса Итудуса погођеном тројком после сјајне промене иза леђа у финалној секунди тог периода.

Импресивна одбрана црвено-белих свела је госте на солирања Вилбекина споља и Мотлија испод коша. 

Јаго дос Сантос је унео препознатљиву „додатну брзину на мењачу црвено-белог аутомобила“. Погађао је тројке, покретао контранападе, али је у трећој деоници лоше доскочио и повредио се. Чека се информација о колико тешкој повреди се ради.

Нова магична партија Теодосића са 18 поена, од чега четири тројке. Боломбој је био опет „икс-фактор“ са 14 поена, уз бројна снажна закуцавања. Немања Недовић је стао на 12 поена, Стефан Лазаревић и Јаго дос Сантос су стали на 11 поена.

Хејс-Дејвис је био једини двоцифрени код Фенербахчеа са 12 поена.

Наредни ривал тима Јаниса Сферопулоса у дуплом колу Евролиге је Олимпијакос у Пиреју, меч је игра у четвртак. Фенербахче остаје у Београду како би одиграо дуел са Макабијем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *