IGRAĆE SE MAJSTORICA! Megina deca posle DRAME ŠOKIRALA Partizan! Baraćevi klinci PREOKRETOM od -12 do +13!


Ništa nije mirisalo na to, jer je tim Željka Obradovića u jednom trenutku imao čak 12 poena više (28:16), međutim, domaćin je u nastavku zaigrao daleko bolje i anulirao visoki zaostatak, stigavši do potpunog preokreta.

Crno-beli su od starta krenuli furiozno i sa dve vezane trojke Ponitke, odnosno, Trifunovića stekli opipljivu prednost. Koliko su ozbiljno shvatili ovo gostovanje, govori činjenica da je Partizan već do poluvremena imao u džepu maksimalnih 12 poena više (16:28). Kažemo imao, jer je po tradiciji usledilo opuštanje u timu.

Foto: Starsport

 

To je Mega iskoristila i početkom drugog poluvremena, u 23. minutu, trojkom Filipsa došla do prvog vođstva. Nisu mogli da izađu iz tog šoka crno-belih, koji su pali na igračkom planu, dok su poletni košarkaši Baraćeve ekipe plesali po terenu.

Foto: Starsport

 

U poslednjih 10 minuta Mega je zonskom odbranom našla rešenje za Partizan, iks faktor bio je Ilija Malijašević, koji je vezanim trojkama odveo domaće na maksimalnih 13 poena prednosti (81:68), što se ispostavilo nedostižnim za crno-bele. Usledili su koševi Jelavića, ali i trojka Džejlena Smita za nadu Partizana, pa koševi Kabokla (87:80). Usledila je drama u samom finišu.

Pokušali su crno-beli u poslednjem napadu da izbore produžetak, na tri sekunde pre kraja promašili su trojku, a na drugoj strani Filip Jović posle ubačene lopte iz auta brutalno „zakucao“ i otklonio sve dileme oko pobednika.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je upravo Jović sa 14 poena, jedan manje ubacio je Filips, a po 12 koševa dali su Milijašević i Jelavić.

Kod Partizana, istakli su se Kaboklo sa 18 i Smit sa 17 poena, dvocifren je bio i Mateuš Ponitka sa 12 poena. 

Naredni meč se igra u sredu, kada će i pasti odluka ko će na megdan braniocu titule Crvenoj zvezdi.

KK MEGA – KK PARTIZAN 92:88 (18:28, 23:19, 26:15, 25:26)

TOK MEČA!

ČETVRTA ČETVRTINA

Kraj utakmice! Igraće se majstorica, Mega je pobedila Partizan rezultatom 92:88!

Iljasoglu je trojkom već na startu poslednjeg kvartala doneo visokih +8 (70:62). Na to je Kaboklo odgovorio poentiranjem 2+1 i ponovo je bilo pet za Megu.

Ipak, domaći košarkaši nisu ispuštali vođstvo, uspešno su odolevali na svaki napad Partizana zonskom odbranom, pa je nekoliko puta Obradovićevom timu isticalo vreme za napad!

Sa dve vezane trojke Ilije Malijaševića, Baraćevi izabranici su u poslednjoj četvrtiti stigli do maksimalnih +13 (81:68), na šta je Žoc bio prinuđen da reaguje tajm-autom.

Republika

Foto: Starsport

 

Usledio je precizan šut za tri Džejlena Smita i poeni Kabokla, te se Partizan približio Megi na minus sedam (87:80). Ipak, Anđušić je promašio zicer, ali se iskupio izblokiravši Filipsa u prodoru. Obradović je zbog protesta dobio tehničku, a Jelavić pogodio bacanje (88:80), ali su se crno-beli odbranili i trojkom Ponitke prišli na samo pet poena zaostatka (88:83).

Barać je zatražio tajm-aut, posle kojeg je Iljasoglu promašio oba penala, a Anđušić izborio dva bacanja, da bi potom Smit trojkom na tri sekunde pre kraja smanjio na 90:88.

Krenula je poslednja deonica.

TREĆA ČETVRTINA

Ovaj kvartal otvorili su Anđušić i Filips poenima za Partizan, odnosno, Megu. Domaćin je čvršće zaigrao u nastavku i u 23. minutu prišao samo na koš razlike (49:51), a već u narednom naletu Filip je trojkom doneo prvo vođstvo Baraćevoj ekipi od početka utakmice (52:51).

Usledila je rezultatska klackalica, rivali su se smenjivali u vođstvu, potom je Timotej Malovec pogodio pod faulom Trifunovića, a onda sa bacanja odveo Megu na 60:58. Poenima Matijaševića sa penala, domaći su u finišu ove deonice otišli na najvećih tri poena viška 63:60, ali je Panter odmah pod košem vratio neizvenost u meč (63:62).

Foto: Starsport

 

Ipak, Iljasoglu je doneo Megi u poslednjem minutu treće četvrtine maksimalnih +5 (67:62), dok je Marković promašenom trojkom propustio priliku da to poveća na osam koševa više.

Mega je serijom 11:4 u 23. minutu stigla do prvog vođstva na utakmici (52:51).

Počelo je drugo poluvreme

DRUGA ČETVRTINA

Partizan vodi na poluvremenu protiv Mege rezultatom 47:41!

 

 

Filip Jović je drugi kvartal otvorio atraktivnim “zakucavanjem”, što je naljutilo Avramovića koji mu je odgovorio trojkom.

Nije posustajala Mega, međutim, crno-beli su zategli odbranu i održavali visoko stečenu prednost. Malovec je šutem za tri uspeo da približi domaćina na -6 (27:33), međutim, Ledej je do poluvremena imao sjajnu rolu, ne dozvolivši Baraćevom timu da ni priđe nadomak izjednačenja.

Republika

Foto: Starsport

Džejlen Smit i Iljasoglu u duelu

Vezanim koševima Đurišića i Filipsa, Mega je prišla samo na -5 (37:42), da bi onda Džejlen Smit novom trojkom za Partizan u meču odbio i ovaj napad rivala.

Ipak, crno-beli su do odlaska na odmor sačuvali vođstvo, ali će u drugom delu morati mnogo bolje ukoliko žele da izbegnu majstoricu.

PRVA ČETVRTINA

Partizan već posle prvih 10 minuta ima dvocifreno vođstvo protiv Mege – 28:18!

Mateuš Ponitka je otvorio utakmicu trojkom, dok je istu potom pogodio i Uroš Trifunović, za početno vođstvo Partizana 6:0.

Jelavić je doneo prve poene domaćinu, koji je ubrzo ugvatio priključak i prišao na 7:11. Razigrali su se Petrović i Marković, koji su se pridružili već pomenutom Jelaviću, pa je i igra Mege krenula uzlaznom putanjom.

Zakucavanjem Kabokla pod faulom, koji je ikoristio dodatno bacanje, crno-beli su opet pobegli na opipljivih sedam razlike (11:18). Međutim, Kovačević je trojkom vratio dramu u susret (13:19), da bi kapiten gostiju Kevin Panter iznudio prekršaj uz penal i sa tri vezana poena odveo Obradovićev tim na +9 (13:22).

Već u narednom napadu, Panterovim košem i bacanjima Ledeja, Partizan je otišao do prve dvocifrene prednosti i najvećih 12 poena viška (16:28). Mega je preko Filipsa sa penala ublažila rezultat na kraju prve četvrtine, ali i dalje imaju dvocifren zaostatak.

Utakmicu u dvorani „Mega faktori“ prate i proslavljeni srpski asovi Boban Marjanović i Nikola Jović, član Majamija.

Meč je počeo!

PRE UTAKMICE

20:40 – Meč u trening centru „Dejan Milojević“ počinje za tačno 20 minuta.

UVOD

Košarkaši Partizana večeras od 20 časova imaju priliku da izbore plasman u novo finale, a rival na putu do trofeja Superlige Srbije im je Mega. U prvom meču crno-beli su savladali izabranike Marka Baraća rezultatom 82:72 na domaćem terenu.

Nakon dve godine neigranja u popularnoj KLS, Partizan će pokušati da vrati pehar šampiona Srbije u svoje vitrine. Crno-beli imaju prednost u seriji, a ekipa trenera Željka Obradovića će pokušati da se već večeras plasira u veliko finale takmičenja kog su bojkotovali poslednje dve sezone.

Trener crno-belih je nakon prošlog meča bio nezadovoljan, a razlog se nije ticao samog susreta.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Ono što sam ja pričao premnogo godina, jeste da smo igrali utakmicu u danu kada se igra Fajnal for. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima koji su došli, ali ja sam pre mnog godina rekao da košarka u Evropi treba da stane, kada se igra Fajnal for. I, nije ništa novo što sam to rekao i danas. Uz sve, ljudima niz KLS nije lako da naprave kalendar, ali lično mislim da je moglo da se nađe rešenje, da se igra ili sutra, ili neki drugi dan, samo da se ne igra danas kada se igra fajnal for. Ponavljam, ne ove, to je bilo moje mišljenje i kada sam radio u drugim zemljama, i uvek sam govori oda prvenstvo treba da stane kad je fajnal for, i da je to praznik košarke u Evropi, i da svi treba da pogledaju šta se tamo dešava – rekao je Žoc.

Treba napomenuti da se u Humskoj šampionska titula čeka već punu deceniju. Partizan je šampion Srbije poslednji put bio u sezoni 2013/14 kada je MVP finalne serije bio Bogdan Bogdanović.

Oba polufinalna meča možete pratiti u direktnom prenosu na TV Arenasport Premium 1, ali i u LIVE blogu portala Republika.

BONUS VIDEO:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *