MA, SAMO MOŽETE DA PLAČETE: Nadal pokušao preko Federera da umanji Novakovu veličinu!


Najveći teniser svih vremena definitivno je Novak Đoković i to je sada svima kristalno jasno. Jedino pitanje ostaje da li su neki spremni to da prihvate ili ne.

Debata o GOAT trci vodi se već godinama, ali je sada već izgubila svaki smisao, jer su Rafael Nadal i Rodžer Federer ostali poprilično iza srpskog tenisera.

Sada je i sam Nadal uporedio Srbina i Švajcarca.

Rodžer Federer je igrač koji me je najviše impresionirao, gledati njega dirnulo me je više nego gledati Novaka Đokovića – na kraju krajeva, suština tenisa je emocija – rekao je španski teniser Rafael Nadal u razgovoru za „El Pais“.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer

Osvajač 22 grend slem titule govorio je o svojim najvećim rivalima, a za Noleta je istakao da je menjao igru tokom godina.

Mnogo je Novak oplemenio svoju igru, ali nije radikalno menjao. Protiv Federera sam imao jasnu taktiku, on je znao šta ja želim, a ja sam znao da će on probati da se brani. Kao šah – kada bi napravio grešku, to bi i osetio. Sa Đokovićem nije bilo jasne taktike, morao sam da igram na vrlo visokom nivou jako dugo kako bih ga pobedio – poručio je Nadal.

Novak Đoković je u karijeri odigrao ukupno 109 mečeva protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera, a protiv obojice ima bolji međusobni skor. Nole je Rafu pobedio 30 puta, a doživeo je 29 poraza, dok je Rodžera savladao u 27 navrata, a izgubio je 22 puta.

Što se grend slem titula tiče, Srbin je apsolutni rekorder sa 24, Španac je osvojio 22, dok je Švajcarac stao na 20.

Kada su u pitanju ostale titule, Novak je i tu neprikosnoven. Đoković je Završni turnir osvajao sedam puta, Federer šest, Nadal nijednom, a kada su Mastersi u pitanju Novak ima 40 trofeja, Rafa 36, a Rodžer 28.

Srpski as je na vrhu ATP liste bio 406 nedelja i taj niz i dalje traje, Švajcaraj je stao na 310, a Španac ih je sakupio 209. Takođe, Nole je ubedljiv i po broju godina koje je završio na prvom mestu, jer je to bio slučaj u osam navrata, dok su njegovi rivali to uspeli da urade po pet puta.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *