MIŠA PLESAO SAMBU! Kecmanović ZGAZIO Brazilca i ZADAO domaći Novaku!


Srbija će u drugoj rundi Otvorenog prvenstva Francuske, imati sigurno jednog predstavnika u singlu, pošto je dan ranije eliminisan Laslo Đere.

Miša nije dozvolio kiks poput saigrača iz reprezentacije i fenomenalnim izdanjem eliminisao je Tijaga Monteira iz Brazila u četiri seta, utabavši lepu stazu najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću koji na teren izlazi sutra protiv Francuza Pjer Iga Erbera.

Furiozno je Kecmanović ušao u duel, počistivši 86. tenisera ATP liste, prepustivši mu samo dva gema u prvom setu.

Brejkovima u četvrtom i osmom gemu, Beograđanin je za samo 29 minuta rešio uvodni period u svoju korist i poveo u setovima rezultatom 6:2.

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

U drugom periodu, Miomir Kecmanović je bio još brutalniji, pošto je Monteiro uspeo da osvoji jedan gem i to u drugom gemu. Ponovo je Srbin oduzimao servise rivalu u četvrtom i, ovog puta, osmom gemu, za još ekspresniji završetak seta za samo tri minuta manje od prethodnog.

Popustila je koncentracija srpskom teniseru, posle briljantnog starta, što je Brazilac iskoristio i treći set rešio u svoju korist sa 6:4. Iako je Beograđanin opet napravio prvi brejk u sedmom gemu, poveo sa 4:3, usledio je ribrejk Monteira za izjednačenje, a potom još jedno oduzimanje servisa Srbinu za osvajanje ovog perioda.

Ekspresno se oporavio Miomir i u poslednjem četvrtom setu stigao do brejka u pravom trenutku. Igrao se 11. gem, kada je Kecmanović iznenadio Tijaga, poveo sa 6:5, da bi zatim rutinski odservirao za 7:5 i plasman u 2. kolo Rolan Garosa.

Tamo će se sastati sa protiv jednog od favorita u Parizu Rusa Danila Medvedeva ili Nemca Kepfera.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *