NOVAK U BEOGRADU LEČI KOLENO SPECIJALNOM TERAPIJOM: Đoković primenjuje nesvakidašnje metode da bi se što pre vratio na teren


Novak Đoković operisao je koleno odmah u Parizu posle povrede meniskusa desne noge zbog koje je morao da se povuče sa Rolan Garosa. Nole je na štakama izašao sa klinike, a onda se uputio u Beograd gde će nastaviti oporavak. Kako bi bio sposoban da igra u što kraćem roku, jer se za oporavak od ovakve povrede traži najmanje tri nedelje, on je odlučio da se podvrgne nesvakidašnjoj terapiji, ali sve više korištenoj kako bi se proces ubrzao.

– Novak ide u hiperbaričnu komoru. Smatra da će mu terapija kiseonikom pomoći da zaleči povredu kolena koju je doživeo na Rolan Garosu. U pitanju je tretman čistim kiseonikom, kojem pribegavaju brojni sportisti kod različitih vrsta povreda – navodi izvor Informera dobro upućen u čitav slučaj.

Foto: instagram.com/djokernole/

Novak na štakama posle operacije

Naime, terapija u hiperbaričnoj komori podrazumeva lečenje kiseonikom, koji ubrzava oporavak mišića, tkiva i kostiju kod povreda sportista. Imajući ovo u vidu, Novak još nije otpisao Vimbldon, ali su baš male šanse da se nađe na trećem grend slemu. S druge strane, on će sve uraditi kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Podsetimo, Antoan Žeromet, lekar koji je obavio operaciju, izrazio je sumnju u mogućnost da se Đoković oporavi dovoljno brzo da zaigra na Vimbldonu. Iako je operacija prošla bez komplikacija, Žeromet nije siguran da će srpski teniser biti spreman za treći grend slem sezone. Naime, čak i ako u potpunosti ne isključuje povratak u takmičenje Novaka Đokovića za Vimbldon, doktor koji mu je prošle srede uradio artroskopiju desnog kolena smatra da je malo verovatno da će za tri nedelje biti 100 odsto spreman. Naime, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, ali Žeromet smatra da su male šanse da će Đoković biti u potpunosti spreman za ovaj turnir. Kao aktuelni branilac prošlogodišnjeg finala, Đoković se suočava sa izazovom da se oporavi dovoljno brzo da bi se takmičio na travi Vimbldona.

Nakon Vimbldona, slede Olimpijske igre, stoga je pitanje da li će Đoković biti u stanju da se takmiči na još jednom velikom događaju. Ovo je dodatni faktor koji pridodaje neizvesnosti oko Đokovićevog povratka na teniski teren. Novak Đoković je trenutno u fazi oporavka, a svet tenisa sa nestrpljenjem iščekuje vesti o njegovom zdravstvenom stanju i mogućnosti povratka na teren.

 

BONUS VIDEO

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *