SKANDAL U ŠPANIJI: Policija UPALA u prostorije fudbalskog SAVEZA! Bivši predsednik POBEGAO iz zemlje!

[ad_1]

Policija je upala u FS Španije u potrazi za spornim dokumentima, prenose brojni mediji iz ove zemlje.

Sporni su ugovori koji su sklapani u prethodnih pet godina zbog čega je uhapšeno čak sedam osoba! 

Posebno je pažnju tamošnjem Tužilaštvu privukao ugovor koji je FS Španije sklopio sa Saudijskom Arabijom o održavanju Superkupa na Bliskom istoku.

 

 

Taj posao je završen posredstvom bivšeg igrača Barselone Đerara Pikea koji je preko „Kosmos grupe“ ostvario pozamašan profit od tog posla.

Pored toga se proverava i pranje novca, biznis korupcija i nepoštena administracija koja je osobama bliskim Savezu očigledno donela neku korist.

Zanimljivo je da je pod svetlom španskih organa i bivši predsednik Saveza Luis Rubijales koji je trenutno van zemlje i posle svega je ozbiljno pitanje da li će se i vratiti!

Policija je upala i u njegovu porodičnu kuću u Granadi u potrazi za dokazima.

Rubijales je bio u centru skandala nakon što posle osvajanja Mundijala za žene, poljubio u usta fudbalerku Dženi Ermoso.

Rubijales je tvrdio da je ona svojevoljno pristala na poljubac, Ermoso je govorila drugačije, a na kraju je sve kulminiralo prinudnom ostavkom predsednika usled ogromnih pritisaka.

Naime, UEFA i FIFA su najavili ozbilje sankcije Španiji ukoliko Rubijales ne ode sa mesta predsednika, a on je to na kraju i uradio, iako je prvobitno odbijao.

Ostaje da se vidi kako će se ova situacija završiti.

BONUS VIDEO

 [ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *